You are here: HomeTeknologjiTelefoniMe ane te urines mund te karikohet nje celular

Me ane te urines mund te karikohet nje celular

Publikuar ne Telefoni Saturday, 24 August 2013 23:52

Shkenctaret britanike raportuan se ata kishin shfrytezuar fuqine e urines dhe ishin ne gjendje te karikonin nje celular me energji elektrike te mjaftueshme per te derguar tekste dhe naviguar ne internet.Hulumtuesit nga Universiteti Bristol deklaruan se kishin krijuar nje qelize-lende djegese qe perdortet bakteret per ta kthyer urinen ne elektricitet. "Askush nuk e ka shfrytezuar kete eksperiment dhe ky eshte nje zbulim emocionues."-deklaron inxhinier Ioannis Leropoulus.

 

"Bukuria e ketij zbulimi eshte se nuk po perdorim diellin apo eren ne ne te vertete po perdorim mbeturinat per te krijuar energji."Bakteret prishin kimikatet ne urine qe kalojne permes cilindrave,duke krijuar nje sasi te vogel te energjise elektrike e cila ruhet ne nje kondesator.

Lini nje koment