You are here: HomeTeknologjiShkenceKy është Asimo, roboti që kërcen si Travolta

Ky është Asimo, roboti që kërcen si Travolta Zgjedhur

Publikuar ne Shkence Friday, 18 April 2014 11:41

Asimo është roboti i parë humanoid që ngjitet shkallëve, vallëzon si John Travolta apo shërben pije. Roboti i cili është një metër e 22 cm i lartë u prezantua në 15 prill në New York International Auto Show. Një nga performancat më të vlerësuara është aftësia e tij për të hapur një lëng portokalli dhe servirja me tabaka. Versioni i parë i Asimo-s daton me vitin 2003. 

 

robotii3-1397755474

 

 

robotii5-1397755517

 

robotii6-1397755541

 

robotii7-1397755567

Lini nje koment