You are here: HomeTeknologjiShkenceOrbital Technologie, nje hotel ne hapesire

Orbital Technologie, nje hotel ne hapesire

Publikuar ne Shkence Friday, 22 November 2013 09:53

Kompania ruse Orbital Technologies po planifikon të ndërtojë një hotel në hapësirë për përdorim komercial. Hoteli i quajtur Commercial Space Station, do të jetë në gjendje të akomodoje 7 persona në katër kabina dhe ai pritet të jetë gati në vitin 2016.

Hoteli do të jetë i vendosur në orbitën e tokës, në një lartësi prej 350 kilometra mbi sipërfaqen e tokës. Klientët do të jetë në gjendje për t'u çlodhur në pikën zero të gravitetit dhe mund të kalojnë kohën duke shikuar TV, shfletuar internetin, apo duke fjetur (si horizontalisht, ashtu dhe vertikalisht). Ushqimi do të përgatitet në Tokë, që nënkupton së i njëjti fillimisht do të jetë i ngrirë dhe i tharë, përpara se të servohet në hotel.

Lini nje koment