You are here: HomeTeknologjiShkenceNexus One behet sateliti i pare ne orbite

Nexus One behet sateliti i pare ne orbite

Publikuar ne Shkence Thursday, 28 February 2013 09:53

Duket se ajo qe eshte perfolur me pare do e behet realitet. Universiteti i Surrey Space Centre ka vendosur te perdor telefonat inteligjent ne boten  e hapesires. Pra Google Nexus One do te perdoret ne orbite, duke e bere telefonin e pare ne orbite. Projekti quhet do te quhet PhoneSat.

 

Grupi qe po merret me kete ceshtje po studion disa detaje te tjera, ajo qe na intereson neve eshte Nexus One. Te Henen, Nexus One u leshua ne orbite ne nje satelit qe quhet STRaND-1. Ky eshte sateliti me i vogel, vetem 10 cm kub. Pervec Nexus One, STRaND-1 ka edhe nje sistem matje te lartesise dhe te kontrollit te orbites, dy mekanizma shtytese dhe nje kompjuter me sistem ne Linux me procesor me shpejtesi te larte.

 

Pervecse do te testohen efektet ne hapesire te pajisjeve elektronike qe perdoren nga konsumatoret, STRaND-1 do te kete mundesine te perdore aplikacione qe kane fituar popullaritet vitin e kaluar. Njeri prej tyre do tju jape perdoruesve foto te bera nga telefoni ndersa nje program tjeter do tju mundesoje te degjojne rregjistrimet nga mikrofoni i Nexus One.

 

Kjo eshte hera e fundit qe flitet per NEXUS One, derisa te behet nje objekt antik...

 

Lini nje koment