You are here: HomeTeknologjiKompjuterKompjuteri i pare Apple I shitet per 671.400$

Kompjuteri i pare Apple I shitet per 671.400$

Publikuar ne Kompjuter Monday, 27 May 2013 09:16

Jane vetem 6 kompjutera Apple I qe funksionojne ende. Javen e kaluar, nje kompjuter i tille doli ne ankand me cmimin fillestar prej 30.000$ dhe ne fund te ankandit u shit per cmimin rekord prej 671.400$. Rekordi i meparshem i cmimit te Apple I ishte vendosur ne Dhjetor 640.000$.

 

Ato jane kompjuterat e pare te Apple. Ne fakt eshte fillimi i kompanise Apple, ato jane ndertuar ne garazhdin e babait te Steve Jobs ne vitin 1976, kur ende nuk kishe lindur plotesisht ideja e krijimit te kompanise. Kompjuterat u shiten sebashku me nje manual dhe nje leter te firmosur nga pronari i kompjuterit Frank Hatfield.

 

Jane ndertuar vetem 200 Apple I. Rreth 45 prej tyre jane prishur pervec 6 copeve qe jane ende ne gjendje pune, ndersa pjesa tjeter prej 150 jane demtuar nga pronaret e tyre.

Lini nje koment