You are here: HomeTeknologjiKompjuterMicrosoft ka shitur 100 milion licensa Windows 8

Microsoft ka shitur 100 milion licensa Windows 8

Publikuar ne Kompjuter Tuesday, 07 May 2013 14:05

Microsoft ka shitur me shume se 100 miion licensa te Windows 8. Sistemi i ri operativ Windows 8 dhe Windows RT dolen ne treg ne Tetor 2012, dhe deri ne Janar, Microsoft kishte arritur te shese 60 milion licensa.

 

Shifra 100 milion perfshin licensat e Windows per PC dhe tablet te shitura gjate kesaj periudhe, si dhe ata qe kane azhornuar sistemin e tyre ne Windows 8, nga sistemet e meparshme.

 

Gjithesej jane 2400 pajisje te ndryshme PC dhe tablete qe perdorin sistemin e Microsoft. Kompania tha gjithashtu se Windows Blue do te jete nje version me i permiresuar i Windows 8 dhe do te dale ne fund te ketij viti. Sistemi i ri do te sjelle shume risi dhe do te permiresoje ndjeshem jetegjatesine e baterise per pajisjet mobile. Madje do te ofroje shume opsione per biznesin si dhe do te siguroje bleresit me shume lehtesira per te punuar dhe luajtur njekohesisht.

Lini nje koment