You are here: HomeTeknologjiKompjuterSuper kompjuterat Titan do te kene memorjen me te shpejte te ndertuar ndonjehere

Super kompjuterat Titan do te kene memorjen me te shpejte te ndertuar ndonjehere

Publikuar ne Kompjuter Wednesday, 17 April 2013 12:22

Super kompjuterat Titan, te cilen mbajne rekordin si kompjuterat me te shpejte ne Bote qe prej Nentorit 2012, do te pajisen me sistemin me te shpejte te memorjes.

 

Super kompjuteri Titan eshte ndertuar nga Cray ne Oak Ridge National Laboratory per tu perdorur ne projekte shkencore, dhe eshte dizenjuar per te bere rreth 27000 trilion llogaritje ne sekonde, ose 27 petaflops.

 

Per te ndertuar memormejn me te shpejte eshte perzgjedhur DataDirect Networks (DDN), e cila shpjegon:


Do te perdoret memorja DDN's SFA12K-40 si njesi kryesore per Spider II, kjo memorje perbehet nga 40 petabyte dhe ka mundesine per te lexuar, shkruar me nje shpejtesi marramendese. Kapaciteti i memorjes eshte ekuivalente me 227000 milje me libra te vendosura njeri pas tjetrit.

Lini nje koment