You are here: HomeTeknologjiInternetPerdorimi i internetit ne Kine u rrit me 51 milion per 2012

Perdorimi i internetit ne Kine u rrit me 51 milion per 2012

Publikuar ne Internet Wednesday, 16 January 2013 08:50
Qender Interneti ne Kine Qender Interneti ne Kine

Kina ka 19 % te gjithe popullsise boterore, me nje total prej 1.2 miliard njerez dhe ne vitin 2012 ishin 51 milion perdoruesa te rinj te Internetit, duke bere nje total prej 564 milion njerez qe perdorin internetin ne Kine, e cila eshte me e vogel se gjysma e popullsise se saj.

 

Rritja me 51 milion perdoruesa te rinj te Internetit eshte sa 10% e gjithe perdoruesave ne Kine, edhe pse Interneti ne Kine vazhdon te jete i censuruar, akoma dhe me shume njerez po fillojne ta perdorin ate.

 

Pjesa me e madhe e njerezve te rinj ishin perdoruesa te mobile (nepermjet telefoneve dhe smartphone) dhe me nje total prej 75% te gjithe njerezve qe jane "online" ne Kine perdorin smartphone apo tablet per tu lidhur ne WEB.

Lini nje koment