You are here: HomeTeknologjiInternetGoogle do te ofroje sherbim interneti wireless

Google do te ofroje sherbim interneti wireless

Publikuar ne Internet Sunday, 26 May 2013 12:50

Kemi degjuar edhe me pare per Google Fiber, sherbimi i internetit nga Google qe ka sjelle internet me shpejtesi te larte me cmime konkuruese. Kompania po e zgjeron sherbimin e fibres edhe ne vende te tjera, pervec kesaj ata po shikojne mundesine te ofrojne sherbim me wireless.

 

Qellimi eshte te ofrojne internet ne zona rurale si Azia Juglindore dhe Afrika afer Saharase. Madje plani i tyre shkon edhe me tej. Fillimisht disa qytete do te mbulohen me wireless ato te cilat kane edhe fiber. Google po diskuton me rregullatoret e Afrikes se Jugut per te lehtesuar rregullat dhe te lejohet perdorimi i  pajisjeve te nevojshme per sherbimin wireless.

 

Ka patur tentativa te hershme te Google per te ofruar intentet me teknologji satelitore, por pa sukses, madje kane kerkuar edhe marreveshje me operatoret e telekomunikacioni ne keto vende, por deri tani nuk edhe dhene asnje komunikim zyrtar. A do te ofroje Google internet ne gjithe boten duke krijuar nje monopol masiv ne kete industry? Duke njohuir fuqine e Google dhe sherbimet qe ofron, ne te ardhmen ajo do te zoteroje intenterin dhe shperndarjen e ketij sherbimi.

 

Lini nje koment