You are here: HomeShendetiShtatzaniaGrate qe lindin binjake jetojne me gjate

Grate qe lindin binjake jetojne me gjate

Publikuar ne Shtatzania Friday, 08 November 2013 09:52

Sipas nje studimi te Universitetit Utah grate qe lindin binjake jane me te forta me te shendetshme dhe mund te jetojne me gjate.Zbulimet treguan se grate me te forta dhe me te shendetshme kane shanse me te larta per te lindur binjake.Mostra per kete studim ishte nje rregjister i 58,780 grave jo poligame te cilat kishin lindur femije rreth viteve 1807-1899.Te gjitha grate e ketij rregjistri ishin nga shteti Utah dhe ishin martuar vetem 1 here.Jetegjatesia e tyre mesatare ishte mbi 50 vjec.Nga gjithe ky grup vetem 4603 gra kishin lindur binjake.Keto gra kishin patur jetegjatesi me te madhe se grate e tjera.Keto gra krahasuar me te tjerat kishin nje sistem riprodhues me te forte, kishin lindur dhe femije te tjere pervec binjakeve dhe e rikuperonin veten shume shpejt nga shtatzania.

Lini nje koment