You are here: HomeShendetiShtatzaniaCilat jane simptomat e abortit gjate fillimit te shtatzanise?

Cilat jane simptomat e abortit gjate fillimit te shtatzanise?

Publikuar ne Shtatzania Thursday, 22 August 2013 10:08

Nje shtatzani qe nderpritet gjate javes se 24 te te qenit shtatzane pergjithesisht percaktohet si nje abort.Shume aborte ndodhin ne 3 mujorin e pare te shtatzanise dhe arsyet mund te jene shume.Por eshte e veshtire te percaktohet pse ndodh.Por nese ajo ndodh nuk duhet te harrojme trajtimin e duhur.

 

Simptomat e abortit ne shtatzani te hershme

 

1.Gjakderdhje vaginale: Shkaqet kryesore te abortit jane gjakderdhja vaginale dhe mpirja.Rreth 30% te shtatzanive qe jane normale kane gjakderdhje te hershme vaginale e cila nuk lejon qe shtatzania te shkoj me tej.Duke konsideruar se gjakderdhja vaginale eshte nje nga shenjat primare te abortit ju duhet te flisni me doktorin tuaj,i cili do t ‘iu kerkoje qe ta shihni veten me me shume kujdes per ditet ne vijim.Vecanerisht,ngjyra e gjakut do te shkoje nga roze ne te kuqe e pastaj ne kafe.Nese nje grua ve re mpiksje te gjakut atehere shtatzania e saj ka marre fund.

2.Ndjeshmeri te gjirit dhe te vjella: mund te ndodh se disa gra gjate momentit te abortit te mos kene mpikjse apo gjakderdhje vaginale,por mund te kene te vjella dhe ndjeshmeri te gjoksit te cilat jane shenja te nje aborti gjithashtu.Edhe pse ndjeshmeria e gjoksit dhe te vjellat jane edhe shenja te shtatzanise, ka nje probabilitet te larte qe grate e perjetojne kete per te shmangur rrezikun e abortit.Keto gra mund te njoftohen me pas per humbjen e shtatzanise nepermjet nje skani ultratingujsh.

3.Shtrengim ne zonen  e legenit: Nese nje grua perjeton shtrengim ne zonen e legenit gjate javeve te para te shtatzanise,nuk duhet te shqetesohen sepse tregon se po rritet fetusi;megjithate nese ky shtrengim shoqerohet me gjakderdhje atehere gruaja eshte ne rrezik aborti.

Lini nje koment