You are here: HomeShendetiShtatzaniaA rrit aborti problemet e shendetit mendor?

A rrit aborti problemet e shendetit mendor?

Publikuar ne Shtatzania Thursday, 08 August 2013 10:04

Nje studim i fundit qe arriti ne perfundimin se aborti rrit shanset tek nje grua te rritjes se problemeve te shendetit mendor bie ne kundershtim me studimin nga America Psychological Assocation.Studimi i ri i kryer ne Ohio nga Universiteti Bowling Green State.Per realizimin e ketij studimi u moren ne analize rreth 22 studime te cilat ishin kryer rreth viteve 1995 e deri ne viti 2009.Studimi perfshiu rreth 877.181 mije gra nga te cilat vetem 16,831 mije kishin abortuar.Studimi tregoi se vetem 81% shans mund te zhvillohet tek grate per probleme me shendetin mendor tek te cilat mund te jene shfaqur 10% probleme mendore gjate perfundimit te shtatzanise.Aborti rrit 34 % shansin per probleme me ankthin dhe vetem 110% rrit shanset per depresion.Gjithashtu rol te rendesishem ne shfaqjen e problemeve te shendetit mendor pas abortit luajne edhe faktoret si: alkoli,abuzimi me drogen,varferia,dhuna.

Lini nje koment