You are here: HomeShendetiShtatzaniaFrutat qe duhet te shmangim gjate shtatzanise

Frutat qe duhet te shmangim gjate shtatzanise

Publikuar ne Shtatzania Thursday, 11 July 2013 12:41

Shtatzania eshte periudha me delikate per ju dhe femijen  tuaj te palindur, keshtu qe duhet te kujdeseni dhe te zgjidhni ushqimet me te duhura.Shtatzania ndikon ne sistemin tuaj imunitar duke ju bere me te ndjeshem ndaj viruseve dhe bakterieve qe mund te shkaktojne semundjet qe vijne prej ushqimeve.Jane disa fruta qe duhet te shmangen gjate shtatzanise.

 

Shmangni Papaja gjate shtatzanise

Papaja permban latex i cili eshte i njohur qe shkakton kontraktime te mitres.Ky frut duhet te shmanget gjate muajit te trete dhe te fundit te shtatzanise.Papajat e pjekura mire jane te pasura me vitamina, si vitamine C dhe nga perberes te tjere ushqyes qe pengojne fillimin e simptomave te shtatzanise te tilla si urth dhe kapsllek.Papaja e perzjere me mjalt dhe qumesht eshte e shkelqyeshme gjate shtatzanise, sidomos gjate laktacionit.

 

Shmangni ananasin gjate shtatzanise

Ananasi eshte i pasur me bromelain e cila shkakton zbutjen e mitres.Ky frut duhet te shmanget gjate tre muajve te pare te shtatzanise.

 

Shmangni frutat e palara 

Keshilla me e rendesishme e grave shtatzane eshte te mos konsumojne fruta te palara dhe te pa pasterizuara.Higjiena e ushqimit eshte kritike dhe i duhet dhene shume rendesi gjate periudhes se shtatzanise per te shmangur shume infeksione.Frutat duhet te jene nje pjese integrale e dietes se perditshme te shtatzanise.

 

Lini nje koment