You are here: HomeShendetiKeshilla praktikeSemundjet e fytit

Semundjet e fytit Zgjedhur

Publikuar ne Keshilla praktike Monday, 08 September 2014 12:24

Semundja e fytit eshte infeksion i fytit i cili vjen nga faktore infektive ose te skuqjes. Shfaqet ne pergjithesi tek femijet e moshes nga 3 muaj deri ne 3 vjeç dhe ne pergjithesi kap femijet meshkuj. Shfaqet pa pritur duke mbizoteruar ne oret e nates dhe nga ndonjehere paraqitet me shenjat si te ftohjes.Jane te pranishem: Temperature ne disa raste me ngritje temperature te disa vizave (ngrihet pak). Veshtiresia ne frymemarje nga ana e femijes, veshtiresia per te futur ne ajer ne mushkrite e tij, si rrjedhim rritje ne vazhdim e frymemarjes (e shpeshtuar).

Lini nje koment