You are here: HomeShendetiKeshilla praktikeSi ti mbijetojme nje sulmi ne zemer kur jeni vetem !

Si ti mbijetojme nje sulmi ne zemer kur jeni vetem !

Publikuar ne Keshilla praktike Wednesday, 12 March 2014 10:55

Ka shumë raste të sulmit në zemër tek personat, e që në atë moment kanë qenë të vetëmuar.

 

Zëmra fillon te rrahë në mënyrë jo të rregullt dhe viktima fillonë të zbehet, ka vetëm rreth 10 sekonda për të reaguar para humbjes së vetëdijes.

 

Megjithatë, këto viktima mund të ndihmojnë veten e tyre duke u kollitur në mënyrë të vazhdueshme dhe shumë fuqishëm.

 

Një frymëmarrje e thellë duhet të merret para çdo kolle, kolla duhet të jetë i thellë dhe i zgjatur, si kur deshirojmë te pështymë nga thellësia e gjoksit.

 

Një frymëmarrje dhe një kollë duhet të përsëritet për çdo dy sekonda derisa zemra të ndihet me e stabilizuar.

 

Frymëmarrja e thellë e merr oksigjenin në mushkëri dhe lëvizjet e kollitjes e shtrydhin zemrën për ta mbajtur gjakun në qarkullim.

Lini nje koment