You are here: HomeShendetiKeshilla praktikeSi te kemi kembe te bukura dhe sensuale

Si te kemi kembe te bukura dhe sensuale

Publikuar ne Keshilla praktike Tuesday, 18 December 2012 11:47

Kembet te bukura dhe perfekte jane perfundimisht definicioni i sensualitetit tek nje femer. Por si mund t'i kemi ato te bukura, te holla, te tonifikuara etj.. Ketu do te gjeni dy keshilla qe jane dhe me te rendesishmet per te pasur kembe sensuale:

 

Heqja e celulitit: Menyra e jeteses percakton pothuajse trupin qe ne kemi. Nese bejme nje jete te plogesht, pa aktivitet, celuliti do te jete gjithmone prezent. Celuliti krijohet nga shendoshja  dhe yndyra e dhjami i tepert, qe akumulohet ne trupin tone. Prandaj fillimisht duhet punuar per heqjen e dhjamit dhe me vone kombinimi i ushtrimeve efikase. Yoga dhe Tai Chi jane dy ushtrimet me te mira qe ndihmojne per trupin dhe kembet.

 

Si ti tonifikojme kembet: Kembet jane pjeset kryesore te trupit, fortesia e tyre eshte nje "suplement" i nevojshem, sikurse te jene dhe te tonifikuara. Grate ne vecanti e vuajne pjesen e kembeve qe nuk i kane te tonifikuara, krakasuar me meshkujt sepse shumica e femrave bejne ushtrime te tilla si aerobi ose shume ushtrime kardio me te cilat humb kalori por nuk ben muskuj dhe nuk i forcon ato. Nese doni te tonifikoni kembet, duhet te ndertoni "muskuj te dobet". Ju mund te jeni te dobet (elegante), dhe kjo s'do te thote qe kembet jane te tonifikuara. Patjeter qe ato behen te tilla edhe me te bukura. Duhet te punohet fillimisht me muskujt e dobet, duke ndertuar ato dhe me pas te fillohet me peshat te cilat sherbejne per tonifikimin dhe te zvogelohet stervitja, mos te fokusoheni vetem ne renien e peshes.

 

P.S: Fiksoheni dhe kujtohuni qe per te pasur kembe te bukura, ato duhet te jene te tonifikuara. Qe do te thote ti forconi dhe mbushni me muskuj.

Lini nje koment