You are here: HomeShendetiKeshilla praktikeDisa keshilla te rendesishme per dhembet

Disa keshilla te rendesishme per dhembet

Publikuar ne Keshilla praktike Wednesday, 15 May 2013 14:54

Si të shmangim kariesin dhe infeksionet:


1- Duhet të zgjidhni një pastë dhëmbësh cilësore. Pasi ajo lehtëson lëvizjen e pllakëzave bakteriale dhe ka substanca freskuese dhe kurative.
2- Duhet të përdoret çdo ditë fija pastruese e dhëmbëve, duhet të kalohet rreth çdo dhëmbi në mënyrë që të përshkojë sipërfaqen e tij.
3- Ushqimi duhet të jetë i zgjedhur me kujdes.
4-Duhet të konsumoni ushqime që kanë karbohidrate.
5- Molla është një ndër frutat më të këshillueshme nga dentisti për dhëmbët, sipas rekomandimeve duhet të hahen jo më pak se dy të tilla në ditë.
6- Karotat duhet të përdoren çdo ditë, sipas specialistëve ato bëjnë mirë për zmaltin e dhëmbëve.

Lini nje koment