You are here: HomeShendetiBukuria, EstetikaArsyet pse duhet te perdorim llak per floket

Arsyet pse duhet te perdorim llak per floket

Publikuar ne Bukuria, Estetika Tuesday, 06 August 2013 15:27

Llaku per floket eshte nje perberes kimikatesh i cili aplikohet si tek floket e yndyrshem ashtu dhe tek floket e thate.Llaku permban alkol dhe polimere te cilat jane elastike dhe thahen kollaj tek floku.Por jane disa arsye per te cilat duhet te perdoret llaku.

 

1.Te mbahet floku i qendrueshem

Aplikacioni me llake eshte i rendesishem se pari sepse e mban flokun goxha te qendrueshem dhe te palevizshem sipas formes qe ju u keni dhene  para se ta beni me llake.Llaku preferohet te perdoret me shume ne krahasim me perberesit e tjere te flokut pasi luan nje rol te rendesishem ndaj rezistences ndaj ujit.

 

2.Per stilime

Floket mund ti beni shume stilime dhe modele edhe nese i keni te lagesht ato.Kjo mund te arrihet vetem me ane te llakut.Llaku i ngrin floket dhe eshte shume rezistent per shume ore.

 

3.Te krijosh kacurrela

Perhapni llak permes flokeve tuaj gjysem te lagur.Prekini per disa minuta me dore ose me ane te difuzorit per te krijuar kacurrela.Me pas thajeni flokun me tharese.

 

4.Zbut flokun e pashtruar mire

Duke hedhur shkume floku ne duar dhe me pas ta perhapni tek floku do te vini re se pasi te lani floket ,ato do te jene zbutur disi.

 

5.Per floke te yndyrshem

Yndyrnen e flokut mund ta fshihni per pak,duke perdorur llake floku.Tek pjeset e dukshme me yndyrne aplikoni llake floku ne menyre qe te evitoni prekjen e flokut me doren tuaj pasi kjo shton me shume yndyrnen e tij.

 

6.Krijon volume

Nese doni te keni floke me me shume volume ,atehere zgjidhja eshte llaku.Uleni koken poshte , hidhni llak edhe ngriheni flokun menjehere lart.Duke vepruar ne kete menyre do te realizoni ate qe kishit per qellim,floke me volume.

Lini nje koment