You are here: HomeKurioziteteTop Lista10 Kafshet me te medha ne bote

10 Kafshet me te medha ne bote

Publikuar ne Top Lista Wednesday, 20 November 2013 11:29

1.Gjigandi George

Fatkeqesisht me 17 Tetor 2013 u nda nga jeta.Ky eshte qeni qe ka thyer 2 rekorde guiness

per gjatesin dhe jetegjatesin me te madhe ne bote.I gjetur ne Arizona.

a98755 giant george

 

2.Macja Ulric

Kjo eshte macja norvegjeze qe eshte dyfish me e madhe sesa permasat normale.Ne nje

konkurs rezultoi macja me e shendosh nga te gjitha macet pjesemarrese.Problemi i 

vetem i Ulric eshte se ajo e ka pasion ushqimin, nuk rri dot pa ngrene shume gjera.

a98755 ulric

 

3.Peshku Goldie 

Titulli i peshkut me te madh ne bote i caktohet peshkut "Goldie" nga Anglia.Kur pronari

i vet e bleu peshkun ai kishte gjatesine vetem 1 cm por me kalimin e viteve ai u be shume

i gjate dhe i madh.

a98755 Goldie

 

4.Lepuri Ralph

Ky lepur vjen nga Britania e Madhe eshte 4 vjec dhe peshon 22 kg.Ka fituar titullin si lepuri

me i madh ne te gjithe boten , titull qe ja kaloi ne 201o nje lepur tjeter me emrin Darius.

a98755 ralph

 

5.Qeni Zeus nga Michigani

Ky qen eshte i gjate 92 cm.Eshte rregjistruar ne vitin 2013 si qeni me i gjate ne rekordin

Guiness.Zeus eshte 2.5 cm me i gjate se gjigandi George.

a98755 Zeus

 

6.Breshka Sammy

Kjo breshke eshte e gjate 62 cm e gjetur ne Afrike por tashme jeton ne San Franciso

a98755 Tortoise

 

7.Qeni Zorba

Zorba per 8 vjet rradhazi ka mbajtur rekordin per qenin me te madh ne bote per nga madhesia dhe pesha.Nese Zorba do te ishte gjalle sot me siguri qe do e mbante kete rekord

a98755 matiff

 

8.Ketrushi Gary

Gary eshte ketri me i rende ne bote per nga pesha.Peshon rreth 56 kg.Normalisht i gjetur

ne Ameriken e Veriut, eshte adoptuar nga nje familje ne Texas.Gary eshte bere pjese e 

familjes dhe shijon notimin se bashku me familjen ne pishinen e shtepise.

a98755 capybara

 

9.Rakuni me i shendosh ne bote

Ky rakun e ka emrin Bandit edhe eshte rregjistruar ne rekordin Guiness per nga pesha 

si rakuni me i shendetshem ne bote.Peshon rreth 37 kg.

a98755 bandit raccoon

 

10.Macja Stewie

Macja ne gjatesine prej 83 cm vjen nga Nevada ka thyer 2 rekorde: macen me te gjate 

shtepiake ne bote,dhe macja me bishtin me te gjate ne bote.

a98755 Stewie

Lini nje koment