You are here: HomeKurioziteteTe tjeraRacizmi

Racizmi Zgjedhur

Publikuar ne Te tjera Friday, 30 May 2014 13:57

Nga e kane origjinen racat njerezore?

 

Cfare thone ekspertet?

Organizata e Kombeve te Bashkuara per Arsimin, Shkencen dhe Kulturen ( UNESKO) thote se " te gjithe njerezit i perkasin nje lloji te vetem dhe e kane prejardhjen nga nje trung i perbashket".

 

A ka ndonje race me te lare se nje tjeter? 

 

Cfare kane thene disa?

Gjate shekullit te 20-te, disa grupe pervetesuan ideologji raciste. Per shembull, nazistet  e argumentonin mbi baza biologjike bindjen e tyre se nje race eshte me e larte se nje tjeter. Nga ana tjeter, dokumenti i UNESKO-s qe cituam me pare, pranoi "unitetin thelbesor te races njerezore dhe si rrjedhoje barazine themelore te te gjitha qenieve njerezore dhe te te gjithe popujve."

 

A do te marre ndonjehere fund racizmi?

 

Cfare mendojne disa?

Tensioni i vazhdueshem midis racave i shtyn njerezit e shume vendeve te pyesin nese shoqeria ka bere perparim domethenes per zhdukjen e racizmit. Disa arrijne ne perfundimin se nuk kane per te pare kurre barazi midis racave.

Lini nje koment