You are here: HomeKurioziteteRekordeGruaja me pjellore ne bote

Gruaja me pjellore ne bote

Publikuar ne Rekorde Wednesday, 07 August 2013 11:13

Ne vitet 1725 dhe 1765 Valentina Vassilyeva theu rekordin e lindjes se shume femijeve.Ajo lindi gjithsej 69 femije ,pavaresisht se disa linden te vdekur.Ajo lindi 16 cifte binjakesh,7 grupe treshe dhe 6 grupe binjakesh me nga 4.67 femije mbijetuan nga 69 femije qe solli ne jete.Rekordi boteror modern per lindjet mbahet nga Leontina Albina nga San Antonio,Kili.Ajo pretendon se eshte nena e 64 femijeve.Nga keta,55 femije jane te certifikuar.Nena me numrin me te madh te femijeve qe nuk jane binjake eshte nje grua nga rumania Livia Lonce, e cila ne vitin 2008 solli ne jete femijen e saj te 18-te.

Lini nje koment