You are here: HomeKurioziteteRekordeCanta me e vjeter ne bote,4500-vjecare

Canta me e vjeter ne bote,4500-vjecare

Publikuar ne Rekorde Sunday, 28 July 2013 10:49

"Per kohen qe ka ekzistuar duhet te kete qene shume moderne"-deklaroi arkeologu i cili zbuloi me shume se njeqind dhembe qeni te rregulluar se bashku ne nje varr ne Gjermani.Mendohet se kane ekzistuar rreth dates 2500 ose 2000 p.e.s.Sipas arkeologeve, dhembet ishin thjesht dekorata e jashtme e kesaj cante me te vjeter te gjetur ndonjehere."Me kalimin e viteve lekura nga e cila perbehej kjo cante ishte zhdukur dhe ajo qe kishte mbetur ishin keta dhembe.Keta dhembe jane te drejtuar ne te njejtin drejtim,saqe duket si nje cante shume moderne"-ata deklaruan.

Lini nje koment