You are here: HomeKurioziteteMistere & HistoriNga e ka prejardhjen fjala seks?

Nga e ka prejardhjen fjala seks? Zgjedhur

Publikuar ne Mistere & Histori Monday, 28 April 2014 11:00

Për fjalën gjini Romakët përdornin fjalën sexus – sexus potior për seksin e fortë dhe sexus sequior për seksin e dobët. Me kalimin e kohës, fjala sexus u adoptua nga bota anglishfolëse. Fillimisht u bë sex, dhe prej andej doli fjala sexy.
Fjala latine sexus mendohet se i përket së njëjtës familje me foljen secare që do të thotë "ndaj, pres" – që këtu ka kuptimin e ndarjes sipas gjinisë. Secare përdoret gjithashtu në fjalën section. Fjala sexappeal (tërheqje seksuale) u shfaq në fillim të shekullit të 20-të.

Lini nje koment