You are here: HomeKurioziteteMistere & HistoriMisteri i loteve

Misteri i loteve Zgjedhur

Publikuar ne Mistere & Histori Saturday, 26 April 2014 11:38

Te qaret na ka shoqeruar qe nga dita e lindjes.Nje specialist shpjegon se kur ishim foshnja te qaret u be "kordoni akustik i kerthizes", sepse qajme qe te na plotesohen nevojat emocionale dhe fizike.Por, pse derdhim lot kur rritemi meqe mund te komunikojme ne menyra te tjera?

Mund te qajme per nje sere arsyesh qe lidhen me gjendjen emocionale.Qajme nga pikellimi, zhgenjimi ose vuajtjet fizike a psikologjike. Por, edhe gezimi i madh.

 

Sipas disa sondazheve, rreth 85 per qind e grave dhe 73 per qind e burrave jane ndier me mire pasi kane qare.


Zakonisht, foshnjat e sapolindura nuk derdhin lote kur qajne. Syte e tyre kane lageshti te mjaftueshme per t 'u mbrojtur, por lotet shfaqen disa jave me vone, kur kanalet e lotit zhvillohen plotesisht.Disa specialiste mendojne se te qaret eshte nje porte efikase per t 'u celur udhen ndjenjave dhe nese e kemi zakon t 'i mbajme lotet, demtojme shendetin. Te tjeret jane te mendimit se dobite fizike  dhe psikologjike te te qarit, nuk jane vertetuar shkencerisht. Edhe menyra si reagojne te tjeret kur ne qajme, luan nje rol te rendesishem. Per shembull, kur lotet i shtyjne te tjeret te na ngushellojne ose te na ndihmojne, ndihemi te lehtesuar. Por, nese te tjeret nuk reagojne mire kur ne qajme, mund te ndihemi te turperuar apo hedhur poshte. Eshte e qarte, misteri i loteve mbetet ende i pazgjidhur. Ajo qe dime eshte se derdhja e loteve eshte nje nga reagimet emocionale me mahnitese qe na ka dhene Perendia.

Lini nje koment