You are here: HomeKurioziteteCudira NjerezoreRrahja e grave eshte krenari ne Etiopi

Rrahja e grave eshte krenari ne Etiopi

Publikuar ne Cudira Njerezore Thursday, 17 October 2013 10:01

Nëse në vendet e civilizuara të rrahësh një grua është keqtrajtim dhe vepër dhunë, në Etiopi ajo paraqet një krenari për vet gratë.

Bëhet fjalë për një rrit të çuditshëm në Etiopi. Ritet që kanë zanafillën nga shekuj më parë pretendojnë se nëpërmjet rrahjes sistematike gratë perfeksionohen dhe arrijnë kulmin e fuqisë së tyre. Këto gra e kanë të gjithë trupin e tyre të mbushur me hematoma, me çarje të thella dhe vraga të shpërndara kudo. Në këto rite, është e zakonshme që gratë dhe vajzat e reja të fshikullohen me thupra të mprehta e objekte rrethanore, deri në momentin kur lëkura çahet dhe gjaku bie në tokë. Rrahjet e përqendruar në pjesën e shpinës lënë shenja të përjetshme, por në këtë tribu, ato janë një motiv krenarie e respekti dhe për këtë arsye, femrat janë ato që kërkojnë të parat të rrihen dhe e kanë të ndaluar të bërtasin gjatë ritual.

Lini nje koment